Omlet z jajek, dobra alternatywa zarówno na śniadanie jak i kolację.
Do śniadania można zjeść go z dodatkiem wafli ryżowych lub chleba pełnoziarnistego.
W wersji na kolację nie dodawałabym już do niego żadnych węglowodanów :)
Składniki :
+ WARZYWA JAKIE LUBICIE
u mnie cukinia, pomidor, papryka oraz pieczarki
Warzywa myjemy, kroimy na cienkie plastry i wrzucamy na rozgrzaną patelnię doprawiając ulubionymi przyprawami,
jajka oraz białko wbijamy do miseczki, doprawiamy pieprzem i ziołami oraz mieszamy, aby powstała jednolita masa,
jajeczną masą zalewamy warzywa i rozprowadzamy po patelni tak jak ciasto naleśnikowe,
kroimy mozzarellę i wrzucamy na masę jajeczną i warzywa.
Wszystko nakrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień na palniku.
Jak jajka się zetną a ser rozpuści omlet delikatnie przekładamy na talerz.
całość posypujemy orzechami i szczypiorkiem :)
PROSTE, SZYBKIE, ZDROWE, KOLOROWE <3
Wygląda obłędnie! *__*
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję :)