FACEBOOK

piątek, 8 lipca 2016

Czekolada - wersja II




Bo czekolady nigdy za wiele !!
W takiej wersji można jeść nawet na śniadanie :)
Kolejny przepis na czekoladę białkowo - tłuszczową tym razem skradł moje serce całkowicie.
Milka wylądowała w koszu, a czekolada białkowo- tłuszczowa w brzuchu ;)

SKŁADNIKI:(zawsze robię tę czekoladę na oko i pod swoje makro)
*olej kokosowy (np. 20g)
*masło klarowane (np. 10g),
*odżywka białkowa- u mnie smak ciasteczka (np. 15g),
*łyżka naturalnego kakao (albo dwie łyżki) ,
+ ulubione dodatki do czekolady - u mnie 10g orzechów nerkowca , 5g daktyli, 5g wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE:
Rondelek stawiamy na niewielkim ogniu i roztapiamy w nim olej kokosowy oraz masło klarowane.
Następnie dodajemy odżywkę białkową i kakao - dokładnie mieszamy do momentu połączenia wszystkich składników .
Gotową mieszankę wylewamy do wyłożonego folią aluminiową lub papierem do pieczenia pojemnika.
Posypujemy pokrojonymi dodatkami i wkładamy do zamrażalnika na około pół godziny.
Gotową czekoladę przechowujemy w lodówce lub zjadamy w całości :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz