niedziela, 20 września 2015

Placuszki z dyni




SKŁADNIKI:
*140g dyni startej na tarce (drobne oczka),
*35g mąki owsianej/ ryżowej/ pełnoziarnistej,
*2 jaja kurze klasa M,
*10g wiórków kokosowych,
*łyżeczka gałki muszkatałowej,
*1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu,
*1/2 łyżeczka sody oczyszczonej,
*2 krople aromatu waniliowego,


PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki wymieszać w misce łyżką.
Na rozgrzanej patelni smażyć placuszki do zarumienienia.
Około 1,5 minuty do 2 z każdej strony.
Placuszki idealnie smakują z dżemem 100% owoców o smaku brzoskwiniowym podane z nektaryną i posypane cynamonem.



Z podanych składników wychodzi 6 średniej wielkości placuszków.

Wartości odżywcze 1 placuszka
(przy porcji 6 placuszków)
Białko: 3,3g, Węglowodany:5,2g; Tłuszcz: 2,9g
Błonnik: 1,3g ; kalorie: 62

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz