piątek, 31 lipca 2015

Rafaello (wersja z laktozą)




SKŁADNIKI:
*250g twarogu,
*20g ksylitolu,
*20g wiórek kokosowych,
*12-15 migdałów,
*aromat waniliowy i migdałowy,
*20g żelatyny spożywczej,
*40ml gorącej wody,



PRZYGOTOWANIE:
Twaróg pokroić w kostkę i rozgnieść widelcem z dodatkiem ksylitolu oraz 2 kroplami aromatu waniliowego i 2 kroplami aromatu migdałowego.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie.
Następnie dodać do masy twarogowej i dokładnie wymieszać.
Formować kulki wkładając do środka po 1 migdale.
Uformowane kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Odstawić do lodówki na 2- 3 godziny.

Jedna kulka to około (przy użyciu twarogu półtłustego i zrobieniu 15 sztuk) 50kcal
Białko: około 6g, Tłuszcz: 2,1g, Węglowodany: 2g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz