wtorek, 31 marca 2015

Fit ciasto jabłkowe





* mąka ryżowa (przesiana przez sitko) 240g
* jajo kurze - 1szt,
* miód pszczeli 10g,
* suszona żurawina, rodzynki, daktyle suszone pokrojone drobno 30g,
* jogurt naturalny 150g,
* słodzik 20g,
* jabłka 250g po obraniu,
* proszek do pieczenia,
* cynamon

Mąkę przesiać przez sitko. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.
Połączyć wszystkie sypkie składniki z jajkiem i jogurtem. Wymieszać.
Następnie dodać suszone owoce oraz jabłka. Masę przełożyć do formy keksówki.
Całość posypać jeszcze cynamonem. Piec 40 minut w 180 stopniach.
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Porcja 100g zawiera:
149 kcal
B 5g
Ww 27,5g
T 2g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz